ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:
ΥΛΙΚΑ:
1 Κιλό Πατάτες.
1 Ματσάκι Μαιντανό-ψιλοκομμένο.
1 Κουταλιά Δυόσμο-ψιλοκομμένο.
2 Μέτρια Κρεμμύδια ξερά-ψιλοκομμένα.
2 Σκελίδες Σκόρδο-λιωμένες.
3-4 Κουταλιές Λάδι ελιάς.
200 γραμ.Τυρί Σόγιας.
1/2 Κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
Χυμό από μισό Λεμόνι.
Αλάτι - Πιπέρι.
Αλεύρι και Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό .
Ανάβουμε τη φωτιά και τις βράζουμε να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε-στο μύλο του πουρέ.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά-{Εκτός από το αλεύρι και το σπορέλαιο}-και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου για να σφίξει.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Πλάθουμε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
*** Τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστοί ή κρύοι είναι το ίδιο νόστιμοι.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για κάθε κεφτεδάκι-συνηθισμένου μεγέθους:
90..Θερμίδες περίπου.
Αντί για δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Μοσχοσίταρο.
1/2 κουαλάκι τριμμένο σπόρο ή από το φυτό.
ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:
ΥΛΙΚΑ:
1 Κιλό Πατάτες.
1 Ματσάκι Μαιντανό-ψιλοκομμένο.
1 Κουταλιά Δυόσμο-ψιλοκομμένο.
2 Μέτρια Κρεμμύδια ξερά-ψιλοκομμένα.
2 Σκελίδες Σκόρδο-λιωμένες.
3-4 Κουταλιές Λάδι ελιάς.
200 γραμ.Τυρί Σόγιας.
1/2 Κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
Χυμό από μισό Λεμόνι.
Αλάτι - Πιπέρι.
Αλεύρι και Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό .
Ανάβουμε τη φωτιά και τις βράζουμε να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε-στο μύλο του πουρέ.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά-{Εκτός από το αλεύρι και το σπορέλαιο}-και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου για να σφίξει.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Πλάθουμε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
***
Τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστοί ή κρύοι είναι το ίδιο νόστιμοι.
Για κάθε κεφτεδάκι-συνηθισμένου μεγέθους:
90..Θερμίδες περίπου.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για κάθε κεφτεδάκι-συνηθισμένου μεγέθους:
90..Θερμίδες περίπου.
Αντί για δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Μοσχοσίταρο.
1/2 κουαλάκι τριμμένο σπόρο ή από το φυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου