ΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ.




ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:

ΥΛΙΚΑ:

1 Κιλό Πατάτες.

1 Ματσάκι Μαιντανό-ψιλοκομμένο.

1 Κουταλιά Δυόσμο-ψιλοκομμένο.

2 Μέτρια Κρεμμύδια ξερά-ψιλοκομμένα.

2 Σκελίδες Σκόρδο-λιωμένες.

3-4 Κουταλιές Λάδι ελιάς.

200 γραμ.Τυρί Σόγιας.

1/2 Κουταλάκι μοσχοκάρυδο.

Χυμό από μισό Λεμόνι.

Αλάτι - Πιπέρι.

Αλεύρι και Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.


ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό .

Ανάβουμε τη φωτιά και τις βράζουμε να μαλακώσουν.

          Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε-στο μύλο του πουρέ.

          Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά-{Εκτός από το αλεύρι και το σπορέλαιο}-και τα ανακατεύουμε καλά.


          Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου για να σφίξει.


ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Πλάθουμε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.


***
Τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.



ΧΡΗΣΗ:

Ζεστοί ή κρύοι είναι το ίδιο νόστιμοι.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για κάθε κεφτεδάκι-συνηθισμένου μεγέθους:
90..Θερμίδες περίπου.
Αντί για δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Μοσχοσίταρο.

1/2 κουαλάκι τριμμένο σπόρο ή από το φυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου